keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Häämatkalle

Niinhän sitä piti palata blogin pariin reissun jälkeen ja vetää yhteen kustannukset, mutta toisin kävi. Kuitit on jo hävitetty, reissun kustannukset muutenkin unohdettu ja mielessä vaan mahtavat muistot ja kaipuu takaisin.

2014 oli matkustelun suhteen vähän heikko vuosi. Syksyllä käytiin viikko Turkin Sidessä, mutta muualle ei rahat riittänyt. Side oli yllättävän siisti paikka, kaupustelijat puuttuivat ja ruoka oli hyvää. Tekemistä Sidessä riitti viikoksi ihan hyvin, mutta toinen viikko samassa paikassa olisi ollut jo liikaa. Käytiin sukeltamassa, jota en voi kyllä maisemien puolesta suositella. Käytiin ihan siden edessä ja kovimmat nähtävyydet olivat ankkuri ja hajonnut wc-pönttö. Yksi päivä vierähti koskenlaskussa, joka oli hauskaa mutta koski ei ollut kovin raju. Vuokraavat myös kahden hengen kajakkeja, joita kannattaa ehdottomasti harkita. Perus rantaaktiviitetit löytyy ja Hanne kun ei ollut koskaan ajanut vesiskootteria, niin käytiin sellaista kokeilemassa. Paketti oli Nazarilta ja hotelli löytyi mäen päältä ja hotellin safkat oli aika heikkoja esityksiä, joten vaikka meidän pakettiin kuului ruuat ja juomat, niin yleensä käytiin ulkona syömässä.

Eilinen yö meni långvikin kongressihotellissa. Paikka oli upea ja tunnelma rauhallinen. Huone merinäköalalla maksoi 118€ ja hintaan sisältyi aamupala sekä kylpylä. Kylpylässä oli pari poreallasta sekä yksi iso allas (yli 20m pitkä). Saunoja oli useita erilaisia ja jotain Amazon suihkuja, jotka ei kuitenkaan miesten puolella olleet toiminnassa. Plussaa kylpylä saa ehdottomasti siitä, että juomia sai nauttia altaalla, mikä on aika erikoista täällä suomen sääntöviidakossa. Käytiin myös kuumakivihieronnassa, joka oli tosi rentouttava, mutta törkeän hintainen (110€ per naama). Suostuin menemään hannen mukaan, koska ollaan häämatkalla. :)

Illallinen nautittiin hotellin ravintolassa, jossa 6 ruokalajin maistelumenu maksoi 58€ per nuppi. Menu oli hyvä, mutta ei lähimainkaan Kaskiksen tasoa. Tosin, siihen ei taida muutenkaan kovin moni ravintola Suomessa yltää. :) Ravintolassa oli samaan aikaan syömässä Jari Kurri perheineen, mutta Jokerit -huudot jäi tällä kertaa väliin.

Aamulla lähdettiin kohti Hki-Vantaata. Olin fiksuna jättänyt valot autoon päälle, joten minun aamupala vaihtui auton köynnistämiseen huoltofirman kanssa hannen nauttiessa sisällä lämpimässä aamupalaa. Auto vietiin parkkiin lentopysakointi.fi:n ja sieltä heidän pikkubussilla kentällä, sujuu kuin tanssi ja hinta on kohtuullinen. 

Nyt ollaan kentällä kantiksessa The Oak Barrel ja odotellaan koneen lähtöä Pariisiin, jossa vierähtää 5 yötä ennen paluuta arkeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti