keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Taas kotona

Niinhän siinä kävi, että reissusta ei tullut enää mitään kirjoitettua ja kotonakin on jo oltu yli kolme viikkoa. Noh, yritetään nyt kuitenkin vielä muistella viimeistä iltaa..

Viimeisenä iltana käytiin syömässä loistavassa ravintolassa nimeltä Firmin le Barbier, joka sijaitsee Eiffelin vieressä. Ravintola oli hyvin pieni ja olimme tehneet netin kautta pöytävarauksen, mutta ilman sitäkin olisi mahtunut. Ruoka oli loistavaa, annokset kauniita ja palvelu hyvää. Ruuissa oli mielenkiintoinen aasilainen twisti ja esim. lammasta tarjottiin Massaman curryn kanssa, joten pakkohan sitä oli testata. Ravintola ei ollut ihan halvimmasta päästä ja loppulasku taisi olla noin 150€ (hinta kahdelta henkilöltä), mutta sillä sai 3 ruokalajia, pullon viiniä, alkudrinkit ja kahvin kanssa vielä hyvän viskin, joten rahalle sai vastinetta. :) Ruuan jälkeen käveltiin hotellille yöunille valmistautumaan seuraavan päivän kotimatkaan.

Aamulla käytiin aamupalalla ja suunnitelmat lähteä vielä kävelemään kaupungille vaihtuivat parin tunnin uniin hotellin pehmeässä sängyssä.. Kentälle mentiin taas samaa reittiä junalla, joka toimi hienosti.

Finnarin siivin Helsinkiin, lentopysäköinnistä auto ja kotimatkalle..

Pariisista jäi varsin positiivisia asioita mieleen. Ihmiset olivat ystävällisiä ja suostuivat puhumaan englantia joka paikassa. Kaikki se ylimielisyys mihin on tullut törmättyä reilut 10-vuotta sitten loisti poissaolollaan. Ravintoloissa on about Suomen hinnat, mutta viinit ovat edullisia. Lounaalla oli halvempaa ottaa viiniä, kuin vettä ja se ei välttämättä ole huono asia.. ;) Erityisesti mieleen jäi Moulin Rouge, loistava show! Mentäisiinkö uudestaan? Kyllä, mutta ensi kerralla vähän lämpimämpään aikaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti